Kelekka-ajot Rautavaara 2023 – KIITOS!

KIITOKSIA KAIKILLE TAPAHTUMAAN OSALLISTUNEILLE!

Kelekka-ajot järjestetään taas keväällä 2024.

Tapahtuman päivämäärä tarkentuu, kunhan kilpailukalenteri julkaistaan.


KELEKKA-AJOT RAUTAVAARA LA 18.3.2023 

”Kaikille avoin hyvän mielen kelkkailutapahtuma Rautavaaralla”

Aina ajoseuraa ei ole saatavilla ja siksi harrastaminen voi hiipua. Tästä syntyi ajatus yhteisestä kelkkailutapahtumasta, Kelekka-ajoista.

Tapahtuman tarkoituksena on tuoda kelkkaväki yhteen nauttimaan tästä upeasta harrastuksesta matalalla kynnyksellä. Haluamme, että jokainen saisi nauttia kelkkailusta taitotasoon ja kelkkailumuotoihin katsomatta. Tapahtuma sopii hyvin niin aloittelijoille, kokeneille harrastajille, pilkkikelkkailijoille, kilpakuskeille kuin syvänlumenkelkkalijoillekin. Myös yleisöä toivotaan saapuvaksi aamun yleisötilaisuuteen ja starttiin klo 10-12 Rautavaaran venevalkamaan.

Tämä tapahtuma on rakkauvella rakennettu. Yhdessä myö tehhään siitä ikimuistoinen!

#kelekkaajot #moottorikelkkailu

Kelekka-ajojen Facebook-sivut seurantaan TÄÄLTÄ!


OSTA PÄÄSYLIPPUSI TAPAHTUMAAN TÄÄLTÄ!

OSTA LIPPUSI ENNAKKOON EDULLISEMMIN 16.3.2023 MENNESSÄ!

PÄÄSYLIPPU 15,00 € – Osta lippusi edullisemmin ennakkoon 16.3. mennessä!

Pääsylipun hinta ennakkoon ostettuna on 15,00€ / hlö. (sis. alv 10%). Pääsylipun pääset hankkimaan Kelekka-ajojen nettisivujen kautta ennakkoon viim. to 16.3.2023 mennessä: https://www.savonmeneva.fi/tapahtumat/kelekkaajot/ . Tämän jälkeen sähköinen lipunmyynti sulkeutuu ja lippuja voi ostaa enää vain tapahtumapäivänä. Lipunmyynti tapahtuu Johku -verkkokauppa alustalla. Käytössä on yleisimmät maksutavat. Katso alta myös lisätiedot 2-paikkaisella kelkalla osallistumiseen.

”VIIME HETKEN” -PÄÄSYLIPPU 20,00 €

Ei hätiä, mikäli suunnitelmasi venyvät viime tippaan! Voit ostaa pääsylipun myös tapahtumapäivänä alueelta, jolloin pääsylipun hinta on hiukan korkeampi: 20,00€ / hlö. (sis. alv 10%). Käteinen ja korttimaksu. Huom. pyrimme järjestämään kaikille starttikahvit munkin kera, mutta paikanpäältä ostetut pääsyliput eivät välttämättä sisällä herkullista Rautavaaran leipomon munkkia. Usko poies, tämä olisi iso menetys!

2-PAIKKAISELLA KELKALLA OSALLISTUMINEN

Mikäli osallistut tapahtumaan 2-paikkaisella kelkalla ja sinulla on kyytiläinen matkassa:

– Mikäli haluatte molemmat osallistua päivän päätteeksi pidettävään arvontaan: Osta kaksi pääsylippua, jolloin saat kaksi Kelekkapassia. Hinta on kyytiläiselle sama kuin ennakkoon tai paikan päältä ostettuna.

– Muutoin riittää, kun valitset oman ilmoittautumisesi ohessa myös lipputyypin ”Kyytiläinen (ei osallistu arvontaan)”, niin saamme tarkan osallistujamäärän tietoomme. Tällöin kyytiläinen voi olla veloituksetta kyydissä päivän ajan. Arvontaa lukuun ottamatta kyytiläinen saa samat edut, kuin kelkan kuljettajakin.

Pääsylippu 15€ / 20€ sisältää:

 • Starttikahvit
 • Päivän ohjelma: Rastiajot / Extreme / Päivä vapaa-ajoalueella
 • Päivän ajaksi Rautavaaran kunnan vapaa-ajoalueen käyttö
 • Päivän ajaksi LSMK ry:n kelkkaura välillä Maamonsuo – Ylä-Luosta
 • Päivän ajaksi Pohjois-Karjalan virkistysreittiyhdistyksen kelkkaura välillä Rautavaaran raja – Puukarin pysäkki
 • Osallistuminen tuotearvontaan
 • Kelekkasaunan
 • Sisäänpääsy tapahtuman virallisille jatkoille Hotelli-Ravintola Tiilikkaan (K-18)


PÄIVÄN OHJELMA

Kelkkailija, voit valita itsellesi sopivimman vaihtoehdon:

 • RASTIAJOT: Kelkkailijat kiertävät ennalta kerrottuja rasteja Rautavaaralla ja lähialueilla. Kelkkailijat saavat valita mitkä rastit haluaa kiertää. Rasteja on kierrettävä väh. 3kpl. mutta halutessaan saa kiertää niin monta rastia, kuin aikataulun puitteissa ehtii kiertämään. Jokaiselta rastilta hankitaan ”todistusaineistoa”, jolla todennetaan rastilla käyminen. Todiste voi olla esim. kuitti, valokuva tai jokin muu valitsemasi asia. Mitä hauskempi ja luovempi keino, sen parempi! Kelekkapassiin* merkitään päivän aikana ajetut kilometrit sekä rastit, joilla kelkkailija ehtii käymään.
 • EXTREME: Tämä on pitkän matkan kelkkailijoille. Kelkkailijat lähtevät vapaasti valittavaan suuntaan ja tulevat takaisin tietyn aikataulun puitteissa. Myös extreme-osuudessa hankitaan todiste kauimpana olevasta kohteesta, (kts. rastiajot). Passiin merkitään päivän kilometrit, sekä kohde, jossa kelkkailija kävi.
 • PÄIVÄ VAPAA-AJOALUEELLA: Syvänlumenkelkkailua Rautavaaran kunnan vapaa-ajoalueella. Vapaata treenailua, temppuilua ja upotuksia. Päivä vapaa-ajoalueella osuudesta hankitaan myös todisteita esim. kuvan muodossa. Mitä komeampi upotus, temppu tai tunnelmakuva kelkan ylöskaivamisesta, sen parempi! Kelekkapassiin merkitään Vapaa-ajoalue sekä päivän kilometrit.

KELEKKAPASSI *

Jokainen tapahtumalipun ostanut saa itselleen Kelekkapassin. Kelekkapassi toimii lupana tapahtumapäivään kuuluvilla reiteillä/urilla mahdollisen tarkastuksen vuoksi, sekä päivän päätteeksi myös arvontalipukkeena. Kelekkapassin saat ilmoittautumisen yhteydessä venevalkamasta ennen starttia ja se kuljetetaan matkassa koko päivän ajan. Ota mukaan oma lyijykynä, jos mahdollista, sillä passiin merkitään käymäsi kohteet tapahtuman aikana sekä päivän kilometrit.


AIKATAULU

10-12 Ilmoittautuminen ja yleisötilaisuus Venevalkamassa

11.30 Ilmoittautuminen päättyy

12.00 STARTTI

12.00-16.30 Kelekka-ajot:

 • Rastiajot
 • Extreme tai
 • Päivä vapaa-ajoalueella

12-16 Moottorikelkkojen koeajo mahdollisuus, Kone- ja Tarvike M. Leppänen Oy:n moottorikelkoilla.

13-17 Pizzabuffet Tiilikassa

14.30-16.30 Liukuva paluu ja kelekkapassien palautus Hotelli-Ravintola Tiilikkaan

16.30 PÄIVÄN PÄÄTÖS. Arvotaan tuotepalkintoja kaikkien kelekkapassin palauttaneiden kesken.

****

17-20 Kelekkasauna Tiilikassa

21.00 Alkaen tapahtuman viralliset jatkot Hotelli-Ravintola Tiilikassa!


MOOTTORIKELKKOJEN ESITTELY JA KOEAJO MAHDOLLISUUS

Kone- ja tarvike M. Leppänen saapuu Kuopiosta saakka tapahtumaamme ja tuo paikalle v. 2023 malliston moottorikelkkoja ihasteltavaksi sekä koeajettaviksi. Kelkat ovat esillä aamun yleisötilaisuudessa klo 10-12, ja startin jälkeen halukkaat voivat käydä koejamassa uusilla kelkoilla.


JATKOT

Lisäksi Hotelli-Ravintola Tiilikassa tulee olemaan myös tapahtuman viralliset jatkot klo 21 alkaen, joten varaathan jo nyt kalenteriin tilaa pidemmäksikin aikaa – Vaikka koko viikonlopuksi!

Illalla mahtava paikallinen bändi, Hoppulan pojat, pitävät kelkkakansan tunnelmaa yllä soittamalla pop-rockia kotimaasta sekä ulkomailta! Väliajoilla soivat toivebiisit, joten hyvät tanssikengät matkaan!


TAPAHTUMAA TUKEMASSA

Vuoden 2023 tapahtumaa tukemaan ovat jo lähteneet:


YHTEISTYÖ

Olisitko kiinnostunut yhteistyöstä Kelekka-ajot Rautavaara 2023 -tapahtuman kanssa?

Mikäli sinulla on kelkkailuun liittyviä palveluita, tuotteita tai tapahtumaan tarjottavia ohjelmaideoita niin otathan matalalla kynnyksellä yhteyttä.

Yhteistyö voi olla esim. palkintoja, oheisohjelman järjestäminen tapahtuman aikana, talkooapu tai jotain muuta mitä emme itse osaa keksiä – ehdota! Meillä on olemassa myös sponsorointipaketteja, jonka avulla pystyt tukemaan tapahtumaa näkyvyyttä vastaan.


TAPAHTUMAN VASTUULLINEN JÄRJESTÄJÄ:

SAVON MENEVÄ

2853120-9

Yhteyshenkilö: Mona Koskelo

050 595 8590

savonmeneva@gmail.com


Täällä voit käydä tutustumassa viime vuoden tapahtumaan sekä

halutessasi myös Rautavaara kelkkaryhmän Facebook-sivuihin.

Vuoden 2022 virallinen mainos: